maanantai 28. lokakuuta 2013

Aavemaiset lepakko- ja kissakeksit

M&m-suklaakarkkeja koristeina. Pojat tykkäsivät leipoa!
Tässä tulee lupaamani resepti helpoista halloween-kekseistä, jotka valmistetaan samaan tyyliin kuin joulupiparit. Tosin näiden maku on suklainen ja tuo mieleen brownien.

Ainekset

    1 1/2 kuppia jauhoja
    3/4 kuppia tummaa kaakaojauhetta (sokeritonta)
    1/2 tl suolaa
    12 rkl voita (suolatonta ja huoneenlämpöistä)
    1 kuppia sokeria
    1 iso muna
    Pikku karkkeja tms. koristeluun

Ohjeet

Sekoita jauhot, kaakao ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri, kunnes seos on pehmeää, ja sitten lisää muna. Sekoita seokset keskenään. Jaa taikina kahtia ja painele niistä kaksi parin sentin paksuista levyä. Kiedo levyt kelmuihin ja laita jääkaappiin väh. 45 minuutiksi tai yön yli.

Hieman jauhoisella alustalla kauli levyt reilun puolen sentin paksuisiksi. Painele teemaan sopivilla muoteilla kuvioita. (Kissa, lepakko, haamu, kuu, kurpitsa, noita...) Laita keksit pellille 2,5 cm:n päähän toisistaan. Paista 175-asteisessa uunissa 10 - 15 min, mutta muista paistoajan puolivälissä painella kekseihin karkkikoristeet, jos haluat.

Keksit ovat valmiita, kun pinta on kuivahko, ei tahmea. Varo, etteivät keksit tummu liikaa eli pala. Anna keksien jäähtyä muutama minuutti, ennen kuin siirrät ne tarjolle tai ilmatiiviseen astiaan.

Linkki

Lisää teeman mukaisia reseptejä löydät esimerkiksi Martha Stewartin sivuilta: http://www.marthastewart.com/315407/ghostly-bat-and-cat-cookies?czone=holiday%2Fhalloween-center%2Fhalloween-center-pumpkins&gallery=275516&slide=315407&center=276965.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti