torstai 19. joulukuuta 2013

Totta vai tarua?

Arvaa, ovatko väitteet totta vai tarua. Vastaukset lopussa.
  1. FBI soitti minulle.
  2. Ison A:n eskarikaveri halkaisi kädellään ohuen lastulevyn taekwondo-synttäreillään.
  3. Täällä ei ole nastarenkaita.
  4. Talvella lumimyrskyllä voi salamoida.
  5. Mies työnsi lumeen juuttunutta autoaan 10 asteen pakkasessa shortsit jalassa.
  6. Ihmisiä käy ostoksilla tonttulakki tai poronsarvet päässä.
  7. Autoja koristellaan jouluisesti.
  8. Posteljoonit juoksevat.
  9. Pormestarin nimi on näkyvillä monessa paikassa.
  10. Tuntemattomat tsemppaavat kadulla.
  11. Roska-autoissa on kolme työntekijää.
  12. Tonttu käveli tiellä.
  13. Yksi ruokakauppa myy kesto-ostokasseja.
On tonttuja olemassa.

Vastaukset

  1. Totta. Automaattisoittaja ilmoitti, että joka 15. sekunti murtaudutaan johonkin kotiin Yhdysvalloissa. Koti kannattaa suoja murtohälyttimin ja niin edelleen. No, sellaiset täällä kyllä on, ja monessa muussakin talossa pihoilla olevien hälytinfirmojen logotaulujen perusteella.
  2. Totta. Pikku miehellä oli harrastuksensa mukaiset synttärit. Kaikilla oli hauskaa harjoituksissa.
  3. Totta. Joka kelin kitkoilla mennään. Eivätkä ne kitkarenkaat tunnu pitävän. Nyt ymmärrän, miksi täällä suolataan teitä oikein urakalla.
  4. Totta. Ajelin viikonloppuna lumimyrskyssä salamoiden välkkyessä. Tietä ei välillä näkynyt lainkaan, mutta perille kuitenkin pääsin, kun sinnikkäästi seurailin edessä ajavien perävaloja. Tienpientareelle oli yksi etuvetoinen pyörähtänyt. Sitä oli auttamassa kaksi autoa. Onneksi itsellä oli neliveto alla.
  5. Totta. Shortseissa pakkasella... Sad but true.
  6. Totta. Jouluhuumoria ostoksilla. Hassua, ihan kiva.
  7. Totta. Jeepeissä kransseja, poronsarvia, Petteri Punakuonon nenää...
  8. Tarua. Eivätkä juokse. Meidän posteljoonimme aina kertoilee, missäpäin seutua asuu Suomen-sukuisia. Sitten hän käppäilee postilaukku olallaan seuraavalla talolle ja lopulta autolleen.
  9. Totta. Koirapuiston kyltissä, jäähallin jääkoneen kyljessä, suolaajan työtakin selkämyksessä jne. Mayor Brown.
  10. Totta. On se kiva, kun ihmiset kannustavat. Lenkillä juoksin suolaloskassa. Yksi ohi ajava auto ihan pysähtyi, ikkuna avautui ja sieltä kuului tsemppiä. Pojat tekivät lapiollansa hommia jalkakäytävällä, ja yksi ohikulkija totesi, että siinäpä syntyy parempaa jälkeä kuin kaupungin miehiltä.
  11. Totta. Kaksi tyhjentää roskiksia ja kolmas ohjaa autoa sanomalehden luvultaan.
  12. Totta. Todisteena tontusta oheinen kuva. Lumityttö näkyy kuvassa myös.
  13. Totta. Wegmansilla on näkyvä missio: terveellisen ruuan puolesta. Kauppa myy värikkäitä kestokauppakasseja, joissa on väriteeman mukaisia kasviksia, esim. violetissa kassissa munakoison, punasipulin ja punajuuren kuvat. Kauppaan sisään tultaessa ensin on vihannesosasto, jossa on paljon valinnanvaraa hyvin esille pantuna. Tykkään.

P.S. Ei tämä blogi mitään kummempaa joulutaukoa pidä. Juttua tulee, kun on tullakseen. Ainakin kuvia seinämaalauksista ja autoista olisi jossain vaiheessa tulossa. Hyvää joulun aikaa!

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää joulua ja mukavaa tulevaa vuotta!

    Hauskaa lueskellä kuulumisianne, aukeaa tuo jenkkilän arki ihan eri tavalla.
    Mun mielestäni tuollainen automaattisoittelu (listan kohta 1.) on vähän pelottavaa.
    Varsinkin 13. todella hieno juttu! Vastaavaan terveellisen ja lähiruoan edistämiseen emme törmänneet kuin Whole Foodissa, hippipainotteisessa kaupassa Haight-Ashburyssa, San Franciscossa. Ilokseni perus-supermarkettienkin hedelmätiskeiltä kyllä löysin syötäväksi valmiiksi pilkottuja hedelmiä kipoissaan, niitä tuli natustettua aika paljon. Satuin muuten juuri näkemään vihdoin vastaavia Suomessakin (taisi olla S-market) - ihan karmaiseva hinta, luokkaa 5e/2 dl.

    (Sain muuten vihdoin valikoitua viimeiset kuvat noin 3000:sta [sic!] ja laitettua blogiin. Käänsin myös englanniksi hinta/budjettisivun http://road-z.blogspot.fi/2013/09/reissu-numeroina-ja-tyypillisia-hintoja.html . Apropos! Teidän kannattaisi ehkä, jos jaksatte/ehditte, laittaa vinkkejä suomalaisille myös tuonne: http://wikitravel.org/fi/USA .)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, käynpä vilkaisemassa blogianne ja tuota wikiä. Kiitos vinkistä. Mekin kävimme yhdessä luomukaupassa SF:ssa. Täällä Buffalossakin on pari sellaista, yksi varsin lähellä meitä, osuuskauppa Lexington http://lexington.coop/. Hyvää uutta vuotta!

      K

      Poista