keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Poikien askarteluja ja käsitöitä

Meidän pikkuiset ovat taitavia käsistään. Joulupukin konttiin he ovat puuhailleet kaikenlaista salaista. Näistä kuvista voi kuitenkin nähdä muutamia muita heidän töitään.

Ison A:n Vaaleanpunainen pantteri -laukku.
Ison A:n tyyny.


Ison A:n täytetty sieni.
Idea laukusta syntyi, kun iso A löysi äidin ompelukassista keltaisen vetoketjun. Sitten piti etsiä kangasta, johon sen saisi kiinni. Sellaiseksi kelpasi talteen otetut farkkujen lahkeet (siskolle terveisiä). Iso A ompeli lahkeen suun kiinni ja sitten kiinnitti itse vetoketjun, jonka äiti oli valmiiksi kiinnittänyt nuppineuloilla. Iso A halusi laukkuun, jonkin kahvan, josta pitää kiinni. Tyyliin sopivaksi todettiin käsityölaukusta löytynyt paksu naru, jonka iso A sitten ompeli laukkuun ihan itse. Koristekuva piti myös saada. Sen äiti leikkasi ison A:n vanhasta lippiksestä ja ompeli ison A:n osoittamaan paikkaan.

Iso A kirjaili, ompeli ja täytti kuvassa näkyvän tyynyn eskarissa. Mukava  pikku tyyny tuoksuu laventelilta, muttei silti ole syrjäyttänyt vanhaa räsyä unityynyä. Kun pikku A näki ison tekemän tyynyn, hänkin halusi käyttää neulaa ja lankaa. Niinpä hän sai pistellä paperiin omia reittejään langalle ison neulan kanssa.

Sienityö syntyi taidemuseon askartelupajassa, jossa pojat ovat käyneet muutaman kerran. Tehtävänä oli täyttää piirretty sieni kuvin. Molemmat pojat tekivät omansa. Iso A ohjeen mukaisesti ja pikku A soveltaen, mikä tarkoitti koko paperin ja kuvan peittämistä itse leikatuilla paloilla.

Pikku A:n vauva ja lumiukko.
Pikku A:n syyslyhty.

Punainen vauva on nimeltään Jack, ja hänen vieressään on Snowman. Pikku A hali pehmoisia nukkejaan ja oli hyvin ylpeä, koska hän oli ne itse tehnyt. Opettajat päiväkodilla ovat toki auttaneet. Jack tuoksuu joltain hyvältä. Snowman on täynnä riisiä. Syksyisen lyhdynkin pikku A teki päiväkodissa. Täyteen puhalletun ilmapallon päälle hän kiinnitti vedessä kostuttamiaan silkkipapereita ja pehmeitä syksyn lehtiä. Tilkka liisteriä lienee ollut joukossa. Lyhdyn sisällä voi polttaa lämpökynttilää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti