torstai 28. marraskuuta 2013

Kalkkunajuoksua ja -illallista

Elmwoodin hiljaiset kadut.
Terveisiä Tonawandan suunnalle ja kiitokset isännälle ja emännälle hienosta kiitospäivän illasta ja mehukkaasta kalkkunasta lisukkeineen! Paisto-operaatiosta tuli aivan joulu mieleen. Ja oikeastaan tämä päivä onkin paikallisille joulua tärkeämpi.

Pojat nukahtivat kotiin ajaessamme. Loskaisilla kaduilla oli hiljaista, mutta markettien parkkipaikat olivat täynnä autoja (ainakin marketit Kohls ja Target). Mustan perjantain yöshoppailut ovat siis alkaneet hyvin kauppiaiden näkökulmasta.

Kalkkunan mä kesytin...

Mitä hullumpi asu, sen parempi


Aamupäivällä olimme katsomassa Yhdysvaltain kenties vanhinta juoksutapahtumaa, vuodesta 1896 YMCA:n järjestämää kalkkunajuoksua, johon osallistui täällä noin 14 000 ihmistä. Suurella osalla oli erikoisia kostyymejä päällänsä. Angry Birdsit olivat myös lähteneet lenkille, samoin Batman ja kumppanit ja useat kalkkunapäiset hymyilevät hahmot.




Supersankarit kiitospäivän lenkillä.
Siinä se on.


Nämä ruokailuvälineet kaipasivat kalkkunaa.

Huom. Tähän loppuun ennen pari linkkiä laitoin kaksi amerikkalaista reseptiä, joita tuli testattua tänään. Ja muuten, tervetuloa uudet lukijat! Teitä on tullut ilmeisesti lisää, sillä tässä kuussa blogilla on ollut kolmanneksi eniten käyntejä tähän mennessä. Olkaa hyvät ja käyttäkää juttujen kommentointimahdollisuutta.

Vanhanajan omenapiiras


Piirastaikina
2 1/2 kuppia jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 kuppi suolatonta voita
1/4 - 1/2 kuppia kylmää vettä

Sekoita kuivat ainekset ja nypi voipalaset joukkoon. Lisää lopuksi hieman kylmää vettä ja muovaa seos taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan, laita kelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi.

Täyte
2 rkl jauhoja
12 granny smith -omenaa
3/4 kuppia sokeria
1 sitruunan mehu ja liha
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottia
Ripaus neilikkaa
2 rkl voita
1 muna

Ohje
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, joista toisen painat pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Toinen levy saa odottaa kelmun alla.
  • Kuori ja paloittele omenat.
  • Sekoita täyteaineet (omenanpalat, sokeri, sitruuna-ainkset, mausteet) ja kaada ne vuokaan taikinapohjalle.
  • Laita voipaloja päälle ja sitten taikinakansi. Rypytä reunat ja pistele haarukalla reikiä kuoreen.
  • Voitele pinta munalla ja ripottele hieman sokeria päälle.
  • Laita uuniin niin pitkäksi aikaa, kunnes pinta on kauniin ruskea (30 - 60 min).
  • Anna jäähtyä hetkinen ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa. Nam!

Kurpitsadippi

(outo mutta ihan hyvä)

Ainesosien suhteita voi muutella maun mukaan.

3 dl kurpitsasosetta purkista
1 dl ruskeaa sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ripaus kanelia
Ripaus muskottia
1 dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
1 dl kermavaahtoa

Lohkoa omenaa dipattavaksi, myös suolakeksit käyvät hyvin.

Linkkejä


Kalkkunajuoksu http://www.ymcabuffaloniagara.org/turkeytrot.html
Omenapiirakka http://www.marthastewart.com/344255/old-fashioned-apple-pie?search_key=apple%20pie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti