lauantai 30. maaliskuuta 2013

Hyvää pääsiäistä ja kevättä!

Viime yönä oli käynyt sekä pääsiäiskukko että pääsiäispupu. Poikien hieno pääsiäisasetelma oli houkutellut niitä tuomaan valtaisan suklaamunan, jonka sisällä oli suklaadinosauruksia, ja hedelmäpapanoita. Oho!

Aamupäivällä seikkailimme luonnonpuistossa, jossa näimme paljon kanadanhanhia ja kauriita. Iso A löysi metsästä myös virallisen kevään merkin eli leskenlehden.


4 kommenttia:

  1. Tervehdys sinne lätäkön toiselle puolelle!

    Hauskaa seurata teidän kokemuksia! Muistui noista ekan postauksen huomioista mieleen mm. talouspaperiarkit, jotka ainakin Kaliforniassa oli varmaan kahden suomalaisen arkin kokoisia. Sekin ihmetytti, että kirjeposti jaettiin lauantaisinkin. Ah, kyllä jenkkeihin välillä iskee ikävä, vaikken sinne olisi pysyvästi halunnnut jäädäkään. Suomessakin on ihan jees olla nyt, kun aurinko on paistanut monta päivää putkeen ja alkaa oikeasti tuntua siltä, että kesää kohti mennään. Opistollakin on tapahtunut kaikenlaista jännää, saatiin mm. vihdoin se info-TV aulaan :)

    terv. Reetta opistolta

    VastaaPoista
  2. Mä revin aina talouspaperin kahtia, niin säästyy. Täälläkin jaetaan kirjeposti lauantaisin. En sitä tiennyt, ennen kuin vuokranmaksun yhteydessä. Yritimme pari päivää sitten toimittaa shekkiä vuokraisännälle, joka asuu parin kilometrin päässä. Hän ei ollut kotona, joten ajattelimme tiputtaa kirjeen postilaatikkoon, jota ei vain löytynyt, ei tienvarresta, ei etu- eikä sivuovilta. Kysyimme tekstarilla, mihin voimme kirjeen laittaa, kun postissa se ei ehdi. Vastauksena tuli, että kyllä ehtii. No, lopulta meille vihjattiin postilaatikon paikka. Se oli ihan etuoven pylvään vieressä, erittäin pieni, aivan standardikirjeen kokoinen lokero. Eipä sinne paljoa mahdu...

    Täällä sää vaihtelee nopeasti, mikä johtuu lake effectistä kuulemma. Nyt käsitän, miksi amerikkalaisissa elokuvissa lumisade näyttää niin teennäiseltä, sellaista se todella voi olla. Hirveän isoja hiutaleita, kuin vanutuppoja voi sataa taivaalta. Tänään tuli rakeita muttei onneksi tennispallon kokoisia...

    Mitäs muuta jännää siellä opistolla? Olit Otavalla käynyt?

    K

    VastaaPoista
  3. Muistui mieleen vielä sellainen Ameriikan ihme, että vessapaperirullat myytiin säkissä niin kuin täälläkin, mutta säkin sisällä vielä jokainen rulla oli omassa muovissa.

    Opistolla alkaa olla loppukevään merkkejä - väsyneitä opiskelijoita jotka on ehkä hieman kypsiä jo opistopaikkakunnan pienuuteen :) Kuus viikkoa opetusta ja saadaan päästää tämän vuoden porukka kesälaitumille. Otavalla olin yhdessä Kansanopistoyhdistyksen koulutuksessa.

    Jenkit osaa kyllä ottaa uuden tulokkaan huomioon ja yrittää monesti auttaa paljon enemmän kuin mitä täällä ollaan totuttu. Kiva että siellä on kutsuttu jo kylään ja haluttu tutustua. Toisaalta muistan kyllä senkin, että kun itse olin lähdössä vuoden jälkeen takaisin kotiin, ei kovin moni oikein ymmärtänyt miksi haluan lähteä takas takapajuiseen Suomeen (luulivat tätä kai kehityksestä jäljessä olevaksi maaksi) kun olin kuitenkin jo päässyt USA:an. Moni aasialainen maahanmuuttajakin ihmetteli että miksi lähden, kun olivat itse niin onnellisia uudesta kotimaasta.

    R

    VastaaPoista
  4. Moi, en ole vielä nähnyt onneksi kahteen kertaan pakattuja rullia. Mutta kyllä muovipusseja käytetään järjettömän paljon kaupoissa. Kassalla ei pääse itse pakkaamaan, mutta yleensä ehdin sanoa, että tässä on kangaskassit, jotka toin mukanani.

    Ihmiset ovat täällä arvelleet, että Suomessa taitaa olla aika samanlainen kulttuuri ja ruokakin on kaiketi samanlaista. No, joo. Länsimaita ollaan, tosin Suomessa kaikista yritetään huolehtia, kun taas täällä osa väestä joutuu roskiksista tonkimaan kierrätys- ja panttipulloja. Suomessa ollaan hiljaisempia, mustikat ovat oikeita... Täällä kaupoissa on laaja kalatarjonta. (Miekkakala oli muuten todella hyvää. Ptänee silti tarkistaa, onko se Greenpeacen punaisella listalla.)

    Vielä tässä vaiheessa ei pysty tekemään plussat ja miinukset -listaa. ;) Näppituntumalta Suomi on moderni verrattuna tähän osaan Yhdysvaltoja. Esim. shekkejä olen tätä ennen käyttänyt vuonna -94 Englannissa.

    VastaaPoista