keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Vappumaista menoa

Viime sunnuntaina täällä vietettiin pyhän Patrikin päivää eli irlantilaisten itsenäisyyspäivää. Lähdimme ensin autolla katsomaan paraatia mutta palasimme takaisin ja otimme pojille pyörät. Väkeä kulki kohti paraatipaikkaa vihreissä vetimissä ja hassuissa hatuissa. Tapahtuma toi mieleen suomalaisen vapun ja toisaalta myös keskustan, sillä irlantilaisten poskissa ja autojen kyljissä oli vihreän apilan kuvia. Monet muutkin kuin irlantilaistaustaiset nauttivat juhlasta - ja juhlajuomista ilman mitään elokuvista tuttuja paperipusseja.

Paraatissa esiintyvillä irlantilaistytöillä oli somat mekot ja kiehkuraperuukit, jotka keikkuivat vinhasti heidän tanssiessaan kansantansseja. Torvisoittajien ja lapsikulkueiden jälkeen seurasi eri armeijaosastoja lippuineen ja asevarusteineen. Sitten tuli ammattiliittoja teemaan sopivissa tamineissa. Yksi nostokurkikin keikkui jonossa vihrein apilatarroin koristeltuna. Aika jännää oli nähdä myös poliisi- ja paloautot osana kulkuetta. Suomessa ei tulisi kuulonkaan, että mustanmaijan takaovissa roikkuisi siviiliasuisia poliiseja iloisesti torvia soitellen. Aika veikeä juhla, joka on irlantilaisten lahja kaikille muillekin.

Alakerrassamme asuu pari nuorta naista kimppakämpässä, ja toinen ainakin irlantilaistaustansa ansiosta otti juhlasta kaiken irti. Ei mitään meteliä ollut, mutta iloinen meno FB-päivityksistä päätellen.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti