sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Elämyksiä ihmisten pihoilla

Tänä viikonloppuna olemme kierrelleet ihmisten pihoja Yhdysvaltain suurimmassa puutarhatapahtumassa, Garden Walkissa täällä Buffalossa. Ihan kaikkia lähes 400 pihaa emme käyneet katsomassa mutta kyllä vinkkien perusteella kiinnostavimmat kohteet bongattiin. Tapahtuman idea on yksinkertainen: Puutarhaihmiset ovat voineet ilmoittaa itsensä mukaan, ja heidän kohteensa on merkitty karttaan, jota jaetaan ilmaiseksi muutamassa pisteessä. Vierailijat saavat ilmaiseksi kierrellä pihoja - jopa takapihojakin - ja ihastella istutuksia, kiviasetelmia ja vesiaiheita. Puutarhaharrastus yhdistää naapurustoja ja nostaa asuinalueiden arvoa.

Yhdeltä takapihalta löytyi kaunis uima-allas ja jättikokoisia kukkia, toisesta kiehtova viidakko koriste-esineineen ja patsaineen, eräällä pihalla oli peilejä ja salainen polku, joillakuilla oli kalalammikoita kultakaloineen... Ohessa on vain murto-osa puutarhakuvasadosta. Blogin pääkuva on yksi niistä. Nauttikaa! Kun klikkaat kuvaa, saat sen isoksi.

Puutarha voitti autoilun...

Hyvän päivän toivotukset ohikulkijoille.

Englantilaistyylisiä pikku taloja.


Tämän tekijällä hyvä värisilmä.
Suosikkipihani! Sieltä löytyi lasikuulia ja tekstejä kivissä, "dream" ja "create".
Lukeva patsas kasvien sylissä.
Unelmien maja puussa, uskomaton!
Liljojen loistoa, violetin huumaa.


Yön kuningatar?

Lähtiköhän Pan huilaamaan? Lapio jäi.
Kadunvarsilla lapset olivat pystyttäneet myyntipöytiä, joilta puutarhaväki sai ostaa vettä, popkornia, muffinseja ynnä muuta. Myös meidän poikamme saivat idean, että hekin haluavat myydä jotain. Tänäänpä sitten meidän pikku myyntimiehet huutelivat talomme edessä jalkakäytävällä: "Toys and water!" Hyvin pojat osasivat sanoa "one dollar", kun ihmiset kysyivät "how much?". Tunnin aikana veljekset saivat myytyä vesipulloja ja leluja 6 dollarin ja 75 sentin arvosta. Aika hyvin, vai mitä?

Terveisiä uusille suomalaisille tutuillemme ja kiitoksia mukavasta puutarhaseikkailuseurasta! :)

Lisää kauneutta: http://gardenwalkbuffalo.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti