torstai 25. heinäkuuta 2013

Talo onkin paljon vanhempi!

B) Arvaa, saako parvekkeen oven auki?
Huom. tekstin ohessa on kuva-arvoituksia. Vastaukset alinna.

Vuokraisännän mukaan talomme on rakennettu 1911, mutta kun kävin historiamuseossa selvittämässä talon taustoja, kävi ilmi, että talo on rakennettu joko vuonna 1886 tai 1887. (No ilmankos... Näitä pikku säätämisiä taitaa riittää vielä talveksi.)

A) Mikä tämä on?











C) Arvaa mikä?
History Museumin tutkimuskirjasto oli pieni mutta kiinnostava paikka. Seitsemällä dollarilla sisään, kännykkä kiinni, käsilaukku kirjastonhoitajan kaapin päälle, ei omia kyniä, sääntöjen allekirjoitus... Ja sitten sai hyvää palvelua ja kaikenlaista aineistoa eteensä. Kirjastonhoitaja pystyi muistinsa perusteella haarukoimaan asuinalueemme ja siten myös talomme rakennusajankohdan, joka ajoittuisi vuosille 1880 - n. 1890.

D) Montako ruutua löydät kuvasta?
E) Missä huoneessa avainkoukkuja?
















Hän ei kuitenkaan löytänyt talostamme vanhoja kuvia, mutta eipä kaikkia asuinalueita ole dokumentoitu yhtä tarkasti kuin toisia. Tutkimme yhdessä atlaksia eli asemakaavapiirustuksia, joista lopulta löytyi talon kuva ja sen päältä nimi Hensle. Atlaksen perusteella rakennusajankohta olisi aikavälillä 1884 - 1891. Näitä vihjeitä seurasimme eteenpäin selaamalla kaupunkiluetteloita, mutta nimeä Hensle ei löytynyt.

F) Mistä talon kerroksesta tämä kuva?
Kirjastonainen tiesi, että voimme yrittää etsiä ensimmäisiä asukkaita osoitteen perusteella, ja hän ohjasi minut mikrofilmilaitteen luo. Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni kelailemaan mikrofilmiä. Buffalon kaupunkin osoitekirjasta ja perheluettelosta vuodelta 1887 löysin lopulta osoitteemme kohdalta merkinnän Mr. and Mrs. Oscar Meyer. Nainen etsi vielä joltain hyllyltä kirjan, josta hän pystyi tarkistamaan herran ammatin. Hän oli kirjanpitäjänä puutavarayrityksessä. Ehkäpä hän myi talon Henslelle.

G) Kummasta tulee kuumaa?
H) Arvaa mikä?
Katumme nimi Hodge tarkoittaa muuten renkiä ja maamiestä.

Oikeat vastaukset kuvavisaan:
A) Oiskohan öljysäiliön tankkausreikä? Jaa-a. Se on kivijalassa.
B) Ovi aukeaa ulospäin pari senttiä, koska eihän se mahdu tuollaisessa kapeassa ranskalaisessa parvekkeessa aukeamaan kokonaan.
C) Ikkunan lukkosysteemi. Ikkunan alaosan saa nostettua ylöspäin. Systeemi toimii hissimäisesti sivussa, lähes piilossa olevilla naruilla, joihin ei itse tarvitse koskea.
D) 3+14+8=25 (+1 jos lasketaan uloin sininen ikkunaraja eli yht. 26)
E) Keittiössä.
F) Vintiltä.
G) Lämpöpatteri, toimii kaasulla.
H) Vasemmasta.

P.S. Kai huomasit, että tänään tätä tekstiä ennen julkaisin jutun poikien kielitaidosta... :)

2 kommenttia: