sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Hamlet, hibachi ja baseball

Kaikenlaista showta... Alla lyhyet kuvaukset kolmesta erilaisesta kuvineen.

Tiistaista sunnuntaihin on täällä iltaisin tarjolla puistoteatteria monien muitten ilmaistapahtumien lisäksi. Toissaviikolla kävin miehen kanssa katsomassa Shakespearen Hamletia. Ihan aitiopaikoille ei päästy, mutta varsin mukavasti saatiin piknikpeitto alamäkeen muitten joukkoon. Siinä oli mukava köllötellä ja nauttia leppoisasta tunnelmasta. Keskittyminen ei kuitenkaan riittänyt teatterin seuraamiseen etäisyyden ja vaikean englannin takia. Aika nopeasti tipahdettiin kärryiltä, mutta ei se haitannut. Eikä mies onneksi alkanut kuorsata. Puolessa välissä, kun aurinko oli jo laskenut ja alkoi väliaika, lähdimme. Yleisön joukossa näköjään kiersi kolehti, ja jotkut katsojat sytyttivät tuikkuja. Heillä taisi olla jännä ilta. Pääkalloja ja kaikkea...

Shakespearen Hamlet Delaware-puistossa oikealla.

Poikkesimme japanilaiseen ravintolaan, jossa oli mahdollisus nähdä, kun ruoka valmistetaan nenän edessä. Valitsimme tietenkin sen vaihtoehdon. Ruuanlaitto osoittautui olevan paljon enemmän kuin tavallista kokkausta. Se oli näytös. Kokki jonglöörasi paistovälineillä, pompotteli lastalla kananmunaa, jonka lopulta ilmassa rikkoi, suihkasi lasten suuhun vettä ja meille aikuisille jotain mietoa sakea, liekitti lihoja, teki sipulista tulivuoren, jonka sammutti pissapojalla. Olihan se näyttävää, mutta kokki taisi läträtä liikaa kastikkeiden kanssa, koska oma annokseni oli liian makea.

Manne ken pis ja mission impossible hibachi-kokkauksessa...

Baseball-stadionilla oli noin 8 000 ihmistä ja paljon lisää olisi mahtunut. Tunnelma oli - kuinkas muutenkaan - leppoisa. Monikohan mahtoi todella seurata peliä, kun pääosan vei napostelu ja mutustelu? Itse peli oli melko hidas. Pitkään aikaan ei tuntunut tapahtuvan mitään, kunnes yhtäkkiä lyöjä osuikin palloon, joka lopulta lensi kaaressa katsomoon. Tässä tilanteessa yleisö havahtui, miten käykään. Osuuko pallo jonkun päähän tai selkään vai ottaako joku omalla räpylällä kopin? Kaikki nämä vaihtoehdot kävivät toteen. Ihan kiva perhetapahtuma, mutta sääntöjen tunteminen helpottaisi lajin seuraamista. Muutama kuriositeetti: Yksi syöttäjä heitti palloa noin 135 km/h. Buffalo Bisons hävisi ottelun 12 - 3 Toledo Mudhensille. Yhdellä tauolla annettiin kunniaa parille katsojalle, nuorehkolle miehelle ja naiselle, koska he olivat palvelleet armeijassa jossainpäin maailmaa. Näin sitä mainostettiin yhtä isänmaallista ammattivaihtoehtoa.

Yksi biisoneista lyömässä vasemmalla.
Yksi linkki tarjolla tällä kertaa, eli baseball-tietoutta Wikipediasta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Baseball

4 kommenttia:

  1. On tosi mukavaa lukea eri tapahtumista ja siitä, miten siellä asioita nähdään, hoidetaan ja käsitellään. Kommentointi on jäänyt valitettavan vähäiseksi, kun kertomuksissa on aina ollut jotain sellaista, josta olisi voinut jotain sanoa. Eli laiskuutta omalta osaltani sanoisin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kuitenkin kommentistasi. Arvioni mukaan tällä blogilla on lukijoita vajaa sata. Kuukausittain käyntejä näyttää olleen noin 500-850. Eniten lukijoita on Suomesta, sitten Yhdysvalloista ja myös Venäjältä jostain syystä. Vain muutama prosentti vakilukijoista on kommentoinut tekstejäni, mikä on ihan normaalia.

    Jotenkin vain pienetkin kommentit tsemppaavat tässä blogihommassa. Yritän tuoda monipuolisesti erilaisia asioita esiin lukijoita ajatellen. Toisaalta on itsekin kiva lukea näitä juttuja vuoden kuluttua, mitä on tullut pohdittua ja puuhattua.

    Kivaa kesää sinulle!

    K

    VastaaPoista
  3. Heippa K,

    On jäänyt minultakin kommentointi vaikka sivuja käynkin kurkkimassa. Hyvin olet rakentanut blogin ja mielenkiintoista luettavaa! ja ihania kuvia!

    Mites on teidän metsissä (?) sienitilanne. Olen käynyt hakemassa kanttiksia ja suppiksia, suppikset alkavat olla jo aika isoja. Koetin niitä mustia torvisieniäkin etsiä siltä viime vuotiselta paikalta vaan en vieläkään löytänyt. Olen tehnyt pari sienten etsintä- juoksu- uinti - triathloniakin .. :)

    Terkuin, toinen K

    VastaaPoista
  4. Heippa,

    On luonnonpuistoissa joitain sieniä näkynyt, mutta ei kai niitä saa poimia, enkä poimisikaan, kun en niitä tunne. Jospa ensi vuonna ottaisin osaa tuohon sienitriathloniin. :) Nyt on menossa road trip länsirannikolla. Suuria punapuita ja hylkehiä bongattu muun muassa.

    K

    VastaaPoista