tiistai 21. toukokuuta 2013

Buffalon maisemia

Kävimme vierailulla Buffalon kaupungintalolla ja napsimme maisemakuvia sen näköalaterassilta, vajaan 400 jalan korkeudelta (n. 120 m). Pojat olivat tarkkasilmäisiä ja huomasivat, että New Yorkin vapaudenpatsas on yhden rakennuksen katolla. No niinpäs - idässä näkyi rakennus nimeltä Vapaudentalo, jonka katolla todella oli kaksi samanlaista vapaudenpatsasta. Katso kuva vasemmalla. Eräs pankki rakennutti itselleen tämän vapaudentalon uudeksi päämajakseen ja halusi kiillottaa kuvaansa tilaamalla samalla patsaskopiot katolle (huom. vapauden sanomaa I maailmansodan jälkeen). 1925 valmistunut rakennus edustaa uusklassismia kuten kaupungintalokin.

Etelässä näkyi kiemurteleva valtatie ja sen vieressä First Niagara Center, joka on jääkiekkojoukkue Buffalo Sabresien kotihalli (vetää n. 18 500 henkeä). Oikealla olevassa kuvassa kaukana siintävä Eriejärvi on yksi viidestä Suurista järvistä, jotka muodostavat maapallon suurimman makean veden keskittymän. Matkaa vastarannalle Kanadan puolelle on pisimmillään n. 400 km.

Länsiluoteessa/pohjoisessa näkyi hienosti järjestettyjä talorivejä kadunvarsipuineen. Vieressä olevassa kuvassa ei näy Elmwood Villagen aluetta, jolla kotimme sijaitsee. Se jää kuvan oikealle puolelle eli hieman tätä idemmäs.

Itse kaupungintalo valmistui 1932, ja se toimii nyt erinomaisena maamerkkinä keskusta-alueella suunnistettaessa. Näyttävässä rakennuksessa on selviä uusklassismin ja art decon piirteitä. Sisällä on yksityiskohtaisia seinämaalauksia, jotka tuovat esiin Buffalon kultakautta ja teollisuuden voimaa ja kaupungin yhteyttä Kanadaan.




Lisätietoa Buffalon kaupungista täältä: http://www.ci.buffalo.ny.us/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti