sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kesäistä tunnelmaa kuvineen

Kiva viikonloppu toi vaihtelua arkeen. Ystävä vei minut tuulettumaan teatteriin ja sitten baariin, äitienpäivää vietettiin perheen kesken rannalla, ja tutut kävivät hakemassa sohvamme pois. Tässäpä kesäisiä kuvia ja lopussa pari sanaa näytelmästä.

Upeat magnoliat kukkivat, ja talotkin näyttävät iloisilta.

Soita Obamalle ja pyydä lopettamaan sota Afganistanissa.

Kirppiskausi on alkanut.

Taustalla korkea kaupungintalo ja pikku vapaudenpatsaat pankin katolla.

Road Less Traveled Productions -teatterin esitys Race eli Rotu oli erinomainen. David Mametin käsikirjoittama näytelmä toi esiin ihmisten ennakkoluuloja tarkkanäköisellä tavalla ja käsitteli myyttiä yhteiskunnan värisokeudesta. Kun esityksen jälkeen menimme yhteen baariin, kiinnitimme huomiota, että kaikki olivat valkoisia. Se tuntui oudolta, kun fakta on, että suurin osa amerikkalaisista on muita kuin valkoisia.

Tiesitkö, että suurin osa amerikkalaisista on sitä mieltä, että enemmän työtä pitäisi tehdä rodullisen tasa-arvon eteen? (ABC News/Washington Post Poll) Vuonna 1868 säädettiin laissa, että kaikki Yhdysvaltain kansalaiset ovat lain edessä tasa-arvoisia. Vuonna 2000 Alabama oli osavaltioista  viimeinen, joka laillisesti tunnusti erirotuisten ihmisten avioliitot. Vuonna 2014 ei ole olemassa koko maata koskevaa lakia rodullisen profiloinnin eli karkeasti sanottuna esimerkiksi työpaikoilla rodullisen suosimisen kieltämiseksi.

Linkkejä


Teatteri http://roadlesstraveledproductions.org/
David Mamet http://topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/people/m/david_mamet/index.html?inline=nyt-per JA http://fi.wikipedia.org/wiki/David_Mamet
Gallup-tuloksia epätasa-arvosta http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/story/2009/01/19/ST2009011900012.html?sid=ST2009011900012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti