lauantai 25. tammikuuta 2014

Vauhdikkaat ja rauhalliset synttärit

Isoa A:ta on juhlittu kahdesti: eskarissa ja sitten kotona. Tänään olivat ne ison A:n kauan odottamat kotisynttärikemut. Viime lauantainen kun ei onnistunut pikku A:n oksennustaudin takia.

Isolle A:lle laulettiin onnittelut sekä suomeksi että englanniksi. Päivänsankari oli kovasti mielissään. Ison A:n äidiltä tilaama suklaatäytekakku maistui pienille hyvin ja vanhan ajan kauralastut menivät kuin kuumille kiville.

Hienoja synttärikortteja aarrekartasta leijan lennätykseen.
Sitten poikavoittoinen joukko leikki vauhdikkaasti miekoin ja naamarein taistelu- ja linnaleikkejänsä ja juoksi lastenhuoneen ja vintin väliä. Suurilta vahingoilta vältyttiin; yhdeltä jäi sormi oven väliin muttei siinä käynyt pahasti.

Ihan lopussa leikit siirtyivät jännien lahjojen pariin.

Steinerilaista symboliikkaa


Edellisviikolla eskarissakin isolle A:lle järjestettiin oma juhlatilaisuus, jonne myös äiti kutsuttiin mukaan. Iso A sai pitää koko päivän kruunupäähinettä ja hienoa viittaa. Itse juhlahetki meni niin, että opettaja lauloi tarinan, jossa pieni kultapallo tulee äidin ja isän luo.

Kultapallosta syntyy enkeli, jonka siivet äiti ja isä ottavat taskuun. Sitten pieni saa koriinsa kuun, tähdet ja auringon. Laulun tuossa vaiheessa kolme lasta, joilla oli kuu-, aurinko- ja tähtipäähineet, laittoivat ison A:n koriin paperista leikatut kuviot. Sitten iso A sai kävellä värikästä liinaa - ikään kuin sateenkaarta - pitkin äidin syliin.

Tämän jälkeen ringissä jokainen kävi halaamassa ja onnittelemassa häntä. Opettaja sytytti kynttilät, jotka iso A sai puhaltaa. Lahjaksi iso A sai pikkuisen huopapussukan, johon voi laittaa irronneen hampaan hammaskeijua varten.

Ryhmä söi yhdessä kakun, joka oli annettu äidin tehtäväksi alinna olevan reseptin mukaisesti.

Luulen, että iso A muistaa sekä nämä tämänpäiväiset vauhdikkaat Amerikan-synttärit että rauhalliset steinerilaiset seremoniallisuudet isonakin. Kiitos ihanien ihmisten!

Paljon onnea! Aika menee siivillä.

Syntymäpäiväkakku


1 kuppi öljyä
1 kuppi vaahterasiirappia tai hunajaa
1 2/3 kuppia vaniljajogurttia

Sekoita ja lisää:
1 tl ruokasoodaa
4 tl vaniljaa
4 kuppia täysvehnäjauhoja
ja paljon syntymäpäiväonnea!

Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista väh. 35 min 175 Celsius-asteessa, kunnes kakku on kullanruskea.

Tarjoa kermavaahdon ja lempihedelmän palojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti