tiistai 14. tammikuuta 2014

Jääkiekkotaivaaksi sanovat

Biisonien areenan jääkoneessa on pormestarin nimi.
"Welcome to hockey heaven, Buffalo, New York" mainostetaan Bisons-areenan seinällä. En osaa mihinkään verrata, mutta on täällä ainakin paljon luistelupaikkoja. Pojat käyvät luistelemassa kahdesti viikossa; lauantaisin Buffalo State Collegen luistelukoulussa ja tiistaisin juuri em. biisonien areenalla yleisöluistelussa. Silloin myös äiti ja isi ovat mukana.

Pojat ovat kehittyneet luistelussa paljon. Iso A menee pitkin liu'uin lujaa, ja pikku A ottaa mallia. Luistelukoulussa pojat kuuntelevat hyvin ohjeita ja yrittävät tehdä ohjaajan näyttämän mallin mukaan. Yksi nuori ohjaajatyttö on muuten joskus luistellut jonkun suomalaisen kanssa (en tullut kysyneeksi kenen). Ohjaaja on osannut sanoa pojille "moi".

Luistelukoulussa käy myös muutamia aikuisia, jotka harjoittelevat samaan aikaan lastensa kanssa. Minä olen ajan käyttänyt hyödyksi siten, että juoksen katsomon ylätasannetta eli tavallaan kenttää ympäri. Muutama muukin vanhempi toimii samoin.

Collegen urheilijoita kutsutaan nimellä Bengals, joka viittaa Bengalin tiikereihin. Heitä on moneen lajiin: jääkiekkoon, koripalloon, hiihtoon, lacrosseen (intiaanien kehittämä pallopeli), eurooppalaiseen ja amerikkalaiseen jalkapalloon, uintiin, sukellukseen, yleisurheiluun, cheerleadingiin, lentopalloon ja softballiin (naisten amerikkalainen pesäpallo). Tutkintoon valmistava täyspäiväinen opiskelu maksaa muuten 10 000 dollaria per lukuvuosi. Kannattaa opiskella rivakasti.

Lapsen kokoinen pokaali biisoneilla.

Jäällä voi haaveilla


Tänään tiistaina olimme koko perhe jäällä. Tällä kertaa yleisöluistelussa oli porukkaa tavallista enemmän, ja joukossa oli taas yksi nuori tyttö, joka valmensi kahta noin 10-vuotiasta jääkiekkoilijapoikaa. He ovat jo todella taitavia ja hyvin motivoituneita. He ottavat vetoja viivalta toiselle, sirklaavat kaikkiin suuntiin, luistelevat "jäniksen ammunta" -asennossa, työntävät toista toisen jarruttaessa jne.

Iso A ja pikku A tykkäävät välillä uteliaina katsella noiden poikien nopeita käännöksiä mutta myös ensi kertaa luistimilla olevien pyllähdyksiä. Sitten he tomerana toteavat "minä osaan jo" ja kuuluttavat säästävänsä rahaa jääkiekkohanskoihin. Ai niin, ja tietenkin isona pelaavat NHL:ssä ja välillä amerikkalaista jalkapalloakin ehtivät harrastaa. Ja Saksassa pitää kuulemma käydä muuten vain. Lisäksi pitää hoitaa palomiehen ja poliisipäällikön hommat Suomessa sekä suunnitella avaruusraketteja jossain.

Linkkejä


Bisons http://www.bisonshockey.net/
Buffalo State College http://www.buffalostate.edu/
Collegen urheilijat http://www.buffalostateathletics.com/index.aspxe
Sabres tietenkin vielä http://sabres.nhl.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti