torstai 24. huhtikuuta 2014

Kummituksista susheihin

Otteita viime aikojen tapahtumista ja mietteistä. Avainsanat tummennettu.

Voi hävityksen kauhistus kummitusten vessakäyntejä!
Kun olimme menossa Stiglmeierin puistoon, oli ihan pakko koukkaista katsomaan vanhaa, hylättyä rautatieasemaa. Sen edessä oli poliisin varoitus rakennukseen pyrkimisestä ja pysäköintikielto. Mutta kun kerran jo yksi auto oli pysähtynyt, niin miksemme mekin. Toisesta autosta tuli ulos nainen ja kaksi lasta. He menivät sisälle sivurakennukseen, josta oli ovet irrotettu ja ikkunat rikottu. Ei ole vaikea arvata, kuka meni perässä. Kysyin naiselta, mitä hän tietää rakennuksesta. Hän sanoi, että siellä kummittelee ja siellä on kuvattu yksi jakso jotain "Kirotut talot" -sarjaa. Jäljestä päätellen aikamoiset poltergeistit ja belsebuubit olivat riehuneet sisällä. Lattia oli täynnä lasinpalasia, vessasta oli kaikki pytyt viety ja suuri osa laatoistakin. Varsin kirjoitustaitoisiakin kummitukset olivat olleet. Tosin tekstien taso ei päätä huimannut. Kysyin naiselta, tietääkö hän, mitä rakennukselle aiotaan tehdä. Hän kertoi, että torniin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla harvoin, mutta rakennuksen kunnostamiseen tuskin kenelläkään rahkeet riittävät.

Sain tänään tietää, että puistossa kasvavan lännenambrapuun piikikkäitä hedelmiä käytetään kiinalaisessa lääketieteessä ja ilmeisesti myös intiaanit ovat hyödyntäneet monia terveysvaikutuksia. Kiinalaiset käyttivät puun aineita esimerkiksi verenkierron edistämiseen, virtsa- ja vatsavaivoihin ja intiaanit ripulin ja yskän parantamiseen. Lisäksi Wikipedia osaa kertoa, että puusta saatavaa voimakkaasti tuoksuvaa eritettä on käytetty muun muassa hajuvesissä, tupakassa ja liimoissa.

Menin tänään lenkille ja löysin 97 dollaria seteleinä. Nooh, poimin ne taskuun ja menin pimpottamaan viereisen talon ovikelloa. Juuri kun olin lähtemässä nuorehko mies avasi oven, ja kysyin häneltä, olisiko hän kenties pudottanut lompakostaan jotain kävelytielle. Mies oli varma, ettei ollut pudottanut mitään. Sanoin kysyväni sitten naapurista. Siellä oli porukkaa kotona, mutta kukaan ei avannut ovea. En tiedä, voinko pitää rahat vai ilmoitanko poliisille. Joskus opiskeluaikoina löysin muutaman kympin bussipysäkiltä loskan joukosta ja pidin rahat tyytyväisenä, kunnes sain vuosia myöhemmin tietää, että on olemassa jokin euroraja, jonka jälkeen seteleistä pitää ilmoittaa poliisille. Nää on näitä "kilautetaan kaverille" -kysymyksiä. - Ahaa, katsos, nyt tulikin vastaus Facebookissa. Poliisi tuskin vaivatuisi ottamaan selvää tapauksesta. Finders keepers eli löytäjä saa pitää. Näillä siis mennään.

Art deco -rautatieasema kuuluu USA:n arvotalojen rekisteriin.
Tänään meiltä katkesi vedentulo. Olin viikko sitten ilmoittanut vuokraisännälle, että hän ystävällisesti muistaisi maksaa vesilaskun, koska vesilaitos oli pudottanut uhkalapun postilaatikkoomme. Aamulla käytiin pieni tekstarivaihto, ja hän ilmoitti kyllä hoitaneensa maksun mutta että vesilaitos oli tehnyt virheen. Iltapäivällä ovikello soi, ja vesilaitoksen setä tuli iloisena kertomaan, että saamme taas vettä. Sepä hienoa. Sitä kuulemma sattuu usein, sitä laskujen unohtamista, erityisesti vuokraisänniltä...


Miten autonpesu voi olla näin halpaa? Sisä- ja ulkopesu yhteensä 22 dollaria eli 16 euroa. Yksi rahastaa, kaksi letkuttaa, yksi putsailee sisältä ja kaksi muuta kiillottelee. Plus ilmaiset pesut myöhemmin kaupan päälle. Ymmärrän kyllä, että asiakassuhde saadaan pysyväksi noilla lisäeduilla mutta silti, missä bisnes.

Onhan näitä hassuja juttuja. Pidin pari viikkoa sitten kahdestaan toisen pojan koulun rehtorin kanssa ideapalaveria rahankeruutapahtumaan liittyen. Kukaan muu vanhemmista ei päässyt työnteon, flunssan tai muun takia paikalle. Rehtori kertoi viime vuotisesta toukokuuriehasta, ja yritin sitten kehittää jotain lisää. Pitäisikö yksi tie sulkea? Voisiko myydä vettä ilman elintarvikemyyntilupaa?

Onhan vapaaehtoistyöntekijänä ihan kivaa, esimerkiksi vahtia koulun ovella, ketkä menevät ja ketkä tulevat, kunnes saa kuulla, että alueella on liikkunut joku hyypiö, joka on yrittänyt napata lapsia mustaan autoon. Sain kuitenkin kannustavia sanoja iltapäivän ovivahtina olemiseen. Voisin suomen kielellä hämätä mahdollisesti kouluun pyrkiviä hämärämiehiä. Säikähtäisivät vielä suomalaisia ärräpäitä!

Georgian osavaltio on päättänyt niin, että kouluihin saa tuoda aseita turvallisuuden takaamiseksi, siis vain työntekijät. Laki astuu voimaan heinäkuun alusta. Sairasta, sanon minä. Ja tosi pelottavaa. Aseita saa kantaa baareissa, lentokentillä, suurinpiirtein missä tahansa paitsi hallintorakennuksissa ja kirkoissa.

Saatiin postissa äänestyslappu eurovaaleihin. Ihan kiva, mutta lähimpään äänestyspaikkaan New York Cityyn on kahdeksan tunnin ajomatka. Pitää puntaroida asiaa... Äänestäkäähän hyvin siellä Suomessa!

Sushin pyörittely helppoa kuin heinänteko.

Tein pari päivää sitten ensi kertaa elämässäni susheja poikien pyynnöstä. He ovat olleet aiemmin tosi innostuneita levästä, kun kerran ostin heille kevyesti suolattuja vihreitä levälastuja kaupan maistiaisista. Niin, ja olimmehan viime viikolla japanilaisessa ravintolassa, joka lisäsi kiinnostusta levärulliin. Sen verran oli pelisilmää, että käytin ns. eilen paistettua lohta, ettei kaikkea tarvinnut aloittaa ihan alusta. Keitin tosin täysjyvien täysjyväriisiä, mikä ei oikein toiminut, ei ollut tarpeeksi tahmeaa, mutta eipä tullut mieleen etukäteen hankkia sushiriisiä. Pyörittelin kuitenkin monenlaisia rullia, ja lopputulos oli kelvollisen maukas. Yhdistelmä 1: riisi, paistettu lohi, kurkku. Yhdistelmä 2: riisi, metvursti, kurkku. Yhdistelmä 3: riisi, lohi, juusto, avokado. Yhdistelmä 4: riisi plus paistettu sipuli ja herkkusieni. Yhdistelmä 5: kermavaahto ja ananas.

Linkkejä


Rautatieasemasta video https://www.youtube.com/watch?v=YAoUBBbwIKc JA historiaa http://www.buffalohistoryworks.com/terminal/death/death.html
Lännenambrapuu http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4nnenambrapuu
Autonpesufirma http://www.deltasoniccarwash.com/index.html
Uutinen Georgian osavaltion aselaista http://www.nytimes.com/2014/04/24/us/politics/sweeping-measure-expanding-rights-of-gun-owners-is-signed-into-georgia-law.html?_r=0
Europarlamenttivaalit http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/europarlamenttivaalit.html
Sushitietoutta http://fi.wikipedia.org/wiki/Sushi 

P.S. Laitoin blogiin pari uutta toimintoa. Oikeassa reunassa näet Blogiarkiston alla kohdan, josta voit hakusanalla etsiä juttuja. Saa kommentoida. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti