torstai 17. huhtikuuta 2014

Kanadan Niagaralla

Hevosenkenkäputous tyypillisimmillään.
Teimme road tripin Kanadan puolelle. Ensin ajoimme suoraan Buffalosta Erie-järven rannalta Rauhansiltaa pitkin Kanadaan ja siitä pohjoiseen Niagaran jokea seuraten putouksille asti. Jatkoimme yhä pohjoisemmaksi joen alajuoksulle Ontario-järven suulle, jossa on idyllinen, vierailemisen arvoinen Niagara on the Lake -kaupunki. Siellä yövyimme. Sitten matka jatkui lounaaseen St Catharinesiin, josta edelleen etelään Wellandiin ja Port Colborneen ja lähelle Erie-järven rantaviivaa, jota seurattiin takaisin Rauhansillalle. Alla on reissun Kanada-kuvasatoa lyhyine teksteineen.

Morsiusputoukset jäähunnussa.
Niagara-joen suuren pyörteen voi ylittää tällä häkkyrällä.



Ja virtaa tulee vesivoimasta. Näiden jylhien maisemien vastapainona on monia viini- ja hedelmäviljelyksiä. Seutu on myös pyöräilijän paratiisi hyväkuntoisine, mutkaisine muttei mäkisine teineen.
Niagara on the Lake on kaunis pikkukaupunki viinitilojen vieressä. Sieltä löytyy suklaakauppa, hilloputiikkeja, kiva leikkipuisto, golfkenttä, upeita rakennuksia ja suuri teatteritalo. Hotellien hinnat lähes tuplaantuvat toukokuussa. Erinomainen ruokapaikka on muuten Zee's Grill, jossa nautimme japanilaistyylistä tonnikalaa ja kuskuslohta.

Prince of Wales -hotellissa on sauna!
Aamiainen tilattu uinnin jälkeen.










Linnake joen suulla. Niitä riittää.

Hotellin Ateena-jumalatar ja pääsiäinen.











St Catharinesin kaupungin liepeillä Mountains Mill eli mylly. Kaupungin keskustassa kirjaston lähellä on muuten loistava Sushi-ravintola, jossa saa tilata paljon ja kaikenlaista kiinteään hintaan.

Lakeshoren Waverly Beachin iltatunnelmaa. Näimme ketun.

Buffalon kaupunki Kanadan puolelta nähtynä.

P.S. Nämä kuvat on otettu uudella Olympus-kameralla. En tiedä vielä, myynkö vanhan Olympuksen vai en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti