tiistai 4. helmikuuta 2014

Mitä nainen duunaa?

On herännyt kysymyksiä, mitä se nainen siellä tekee, kun lapset ovat hoidossa ja mies töissä. Eikös hän opinnotkin saanut tehtyä jo kesällä? Juu, kyllä sai. Ne hän teki huvikseen. Sitten tuli vieraita, ja käytiin lomamatkoilla. Kunnes tapahtui jotain käänteentekevää...

Hän creaa sivui


Tarttis tehdä jotain! Ja niinpä hän alkoi lokakuussa kirjoittaa kirjaa. Ihan totta. Hän ajatteli , että nyt tai ei koskaan. Ilman mitään sensuuria antaa palaa. Ainakin hän yrittää kovasti. Tavoite on 20 sivua kuussa toukokuun loppuun asti. Nyt hän on 20 sivua tavoitteestaan jäljessä, mutta tekstiä silti syntyy.

Kriitikko hänen sisällään silti heräsi 60:nnen sivun kohdalla, kun hänen tuli luettua, minkälaista tuotosta oli syntynyt. Aikamoista, hmm, no jaa... Sisäisen kriitikon sysäsi (ehkä onneksi?) syrjään luova hulluttelija, joka sanoi, että keskeneräistä ei saa arvostella. Sitä paitsi eihän sitä koskaan tarvitse julkaista. Kriitikko oikaisee, että sitä ei kukaan halua julkaista. Oli miten oli. Lopussa voi sanoa, että tulipahan tehtyä.

Hän inspiroi tauluu
Hiljaa jotain tulee... (Kuva Rob Lynch, rajaus nainen)


Siitä innostuneena luova hulluttelija keksi, että pitää myös maalata oikea taulu, ei mitään suttuja paperille vaan kunnon taulupohjalle. Niinpä hän inspiroitui ja lähti Buffalo Art Studioon Rob Lynchin akryylimaalauskurssille improvisoimaan. Toinen kerta oli tänään. Ja hän maalaa pääkalloa. Ai, hurja. Aviomies sanoi, ettei hän mitään kalloja seinille halua, ja mistä nuo ideat kumpuavat.

Idea kuin idea. Lopussa voi sanoa, että tulipahan tehtyä. Taiteilija-opettaja oli kyllä ihan innoissaan tämän naisen lihaisasta anatomiatutkielmakehitelmästä ja nappasi oheisen valokuvan. Muut maalasivat valokuvasta taloa, kissaa, omakuvaa, ruusuja, maisemaa... hienoja realistisia kuvia. Noh, tämä nainen on valmiista kuvista vapaa. Sisäinen kriitikkokin sanoo, että maalatkoon mitä huvittaa.

Kriitikko kuitenkin ihmettelee, miksei hän tajunnut aikaisemmin aloittaa näitä juttujansa. Olisi ehtinyt tehdä jo vaikka mitä ja nauraa itsellensä monet monituiset kerrat. Mutta ei omenakaan hoputtamalla kypsy, sanoo nainen. Nyt odotellaan, milloin omenat putoavat ja miten niille käy. On se jännää, hehkuttaa sisäinen luova hulluttelija.

Linkkejä


Taidestudiossa on muuten hienoja näyttelyitä menossa, katso tästä http://buffaloartsstudio.org/
Taiteilija Rob Lynchin kotisivuilla on nähtävää, katso http://welcometosound.virb.com/ ja valitse esim. Available Works ja siitä Portraits eli potretit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti