lauantai 3. elokuuta 2013

Kummia kuvia

Tässä on viime viikoilta napattuja kuvia. Koska en ihan jokaisesta kiinnostavasta aiheesta ehdi kirjoittaa pitkää juttua, niin lyhykäiset kuvatekstit riittänevät tällä kertaa.

Kaskaiden kuoria löysimme puun oksilta. Tuossa ne ovat nyt postikortin päällä. Kaskaat ovat asuneet 14 vuotta maan alla toukkina, sitten ne tänä kesänä ryömivät puun juurilta ylös maan pinnalle, kiipesivät oksille syömään lehtiä ja kömpivät kuoristansa lentelemään ja sirittämään todella kovaa jonnekin latvuksiin. Sirityksen ääntä voi verrata sirkkelöinnistä tai hitsauksesta lähtevään ääneen. Sateen jälkeen ne ovat hiljaa - ja onneksi yölläkin.
Vanha äänilevy uudessa muodossaan. Näitä veikeitä maljoja myydään torikirppareilla viidellä taalalla. Perinteinen musta malli lähtee kolmella dollarilla. Hauska muoto kuulemma syntyy, kun äänilevyä pitää kuumassa uunissa. En tiedä, kannattaako kokeilla kotona, mutta tällainen uusi villitys on nyt täällä. Ajattele, miten hienon tilataideteoksen saisi, kun tällaisia ruuvaisi satamäärin seinälle!
Saippuakuplamies hommissa Allentownissa - sainpas kuvan. Hyvällä säällä vanha setä valmistaa saippuakuplia hyödyntämällä tuuletinta. Kiva harrastus myös ohikulkijoiden mielestä, uskoisin niin. Puuha saa hyvälle tuulelle, eli voidaan suositella kaikenikäisille milloin vain. Kokeile vaikka kesken työpäivää (lakisääteisellä tauolla).
Liikennevalo-ohjeistus on kai sitten tarpeen. Olisiko kuitenkin voinut aloittaa viimeisestä ohjeesta eli nappulan painamisesta? Sitä paitsi täälläpäin on paljon jalankulkijoiden tienylityspaikkoja, joissa nappula on rikki. Yleensä kannattaa seurata, milloin samaan suuntaan kulkevilla autoilla on vihreä, ja sitten yrittää ylittää tietä.
Kaunis kirkko, todella harvinaisen kaunis löytyy Lackawannasta. Se valmistui vuonna 1926. Täällä voit tehdä opastetun kierroksen online: http://www.ourladyofvictory.org/.
Ihmeellinen kaktus on tämä, joka löytyi kasvitieteellisestä puutarhasta Lackawannasta. Lisää kuvia täältä http://www.buffalogardens.com/.
Pikku putoukset Williamsvillessä Buffalon kyljessä. Joki oli kirkas, ja väkeä perho-ongella narraamassa kaloja.

4 kommenttia:

 1. Hei! Löytyipäs hyvin kirjoitettu blogi! Kiva nähdä, että Buffaloon on päätynyt muitakin suomalaisia ja että olette löytäneet tekemistä. Itse asun korttelin päässä tuosta saippuakuplamiehestä, juuri tuli vuosi täyteen täällä. Go bills!!
  T: Niilo S.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Kiitoksia, kiitoksia. Luulin aluksi, ettei täällä ole muita suomalaisia lainkaan paria jääkiekkomiestä lukuunottamatta, mutta onhan heitä - ja taas yksi lisää. ;) Amerikkalaista jalkapalloa ei olla vielä käyty katsomassa, mutta ilmeisesti kannattaa mennä paikan päälle kommenttisi perusteella. Saanenko kysyä, mikä sinut tänne asti toi? Kenties opiskelu, rakkaus, seikkailunhalu... Nämä ovat olleet suosituimpia syitä muilla suomalaistaustaisilla. Mikä muuten on parasta täällä heti billsien jälkeen?

  K

  VastaaPoista
 3. Hei! Missasin täysin vastakommentin, anteeksi! Itse päädyin tänne ihan tylsästi työn perässä, yritän taistella insinöörihommissa metrisen systeemin puolesta. Taistelu tuntuu tosin olevan hävitty.. :-) Billsien jälkeen tietysti parasta on sabres..hehe. No, itse olen tykännyt hyvästä ruuasta (ja oluesta, jota on tosin liian montaa vaihtoehtoa tarjolla, vaikea valita), urheilumahdollisuuksista ja mukavista ihmisistä. Ja lentokentästä, josta pääsee kätevästi ja edullisesti ympäri maata. Talvea ja lunta odotellessa, sukset odottavat malttamattomina komerossa.. Blogi on edelleen loistava, kiva että teillä ollut paljon tekemistä! -N

  VastaaPoista
 4. Hei, ei mitään hätiä. Hyvä että töitä riittää! ;) Oletko expatriaattina vai ihan täkäläisessä firmassa?

  Täällä on tosiaan paljon sekä urheilu- että penkkiurheilumahdollisuuksia, mikä on hyvä juttu. Kävimme kerran katsomassa Buffalo State Collegen bengalsien peliä. Aikamoista törmäilyä, heh. Mies on kyllä käynyt isollakin areenalla pari kertaa ja seurannut telkusta matseja. Meilläkin on muuten sukset mukana. Ehkä Orchard Parkin suunnalla tehdään ladut talvella, kun siellä näyttäisi olevan yksi mäkikin.

  Oletko ollut tekemisissä suomalaistaustaisten kanssa?

  Ja asiasta vielä kerran kolmanteen: Noista mitoista... Itse menin kerran kangaskauppaan hyvin valmistautuneena; olin muuttanut sentit insseiksi. Mutta jouduinkin sitten yllätetyksi kankaiden jaardimitoilla, huh. Fahrenheiteista ja unsseista olen ihan pihalla mutta paunojen kanssa pärjään. Miehellä tuntuu olevan helpompaa, kun hän on kuin kävelevä laskukone.

  Kivaa talven odotusta. Se saattaa tulla huomenna säätiedotuksen mukaan.

  K

  VastaaPoista