torstai 18. huhtikuuta 2013

Sisustuksesta ja tarjoiluista

Tänään meillä kävi kylässä pari tuttavaamme. Toinen tuli katsomaan, mitä olimme saaneet sisustusrintamalla aikaan, ja toinen tuli paikalle synttärikakun houkuttelemana. Kakusta ei ole kuvaa mutta sisustuksesta on tekstin loppupuolella.

Tarjosimme vieraille suolaista piirakkaa, joka heidän mielestään muistutti ranskalaista quiche´tä. Piirakassa oli vehnä-ruisjauho-voi-pohja ja täytteenä sipulia, porkkanaa, omenaa ja salamia plus päällä maito-munasekoitus ja kahta juustoraastetta (gouda ja cheddar). Täytekakku oli Hanna-tädin ohjeella, jossa käytetään hieman perunajauhojakin, ja välissä banaani-mansikkasosetta ja kermavaahto. Päällä oli tietenkin lisää kermavaahtoa, pilkottuja mansikoita, vadelmia ja suklaarouhetta. Koska ilta oli kuuma, söimme parvekkeella ja nautimme myös punaviiniä.

Toinen tuttavamme vinkkasi meille talosta, kun helmikuussa kävimme asunnonmetsästyksessä täällä. Hän siis muistaa alkuperäisen sisutuksen, joka oli raskas, tumma ja synkkä. Siksi halusimme tuoda sisään lisää valoa, valkoisuutta ja raikkautta, vaikka emme Suomessa ole vaaleita huonekaluja juuri suosineet. Verhot on muuten itse ommeltu. Ja verhotangotkin itse Makitalla kiinnitetty, heiluvilla tikkailla seisten, hermot kireällä ja hiki otsalla...


Ruokailuhuoneen pöytä ja tuolit ovat lainassa vuokraisännältä. Hän on hieno mies, myös boheemi ja erittäin ystävällinen. Kalustus kannettiin kellarin uumenista ja siksi hieman kulahtaneet tuolien päälliset vaativat uudistusta. Päällystin tuolit valkoisella keinonahalla. Niitä ei kuitenkaan kuvassa näy. Sen sijaan mahtava Brother-ompelukone, jonka vuokraisäntä lainasi, näkyy kirjoituspöydän päällä. Koneelle on aikoinaan annettu 25 vuoden takuu. Se on hiljainen eikä hypi. Hyvä kone, tottelee hienosti.


Vieraat tuntuivat aidosti pitävän sisustusratkaisuistamme ja olivat iloisia, että olemme kotiutuneet hyvin. Vastavierailukutsua odotellessa... :)

P.S. Huom. edellinen eli alla oleva teksti Kommentteja, kiitos.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kaunis asunto ja sisustus kuvien perusteella erittäin hieno. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Poikani pikku A: "On kiva asua vanhassa, ränsistyneessä talossa."

    Ja iso A: "Täällä pitäis maalata seinät sinisiksi."

    VastaaPoista