perjantai 21. kesäkuuta 2013

Käsirautoja, korkokenkiä ja muuta erilaista

Tässä on muutamia poimintoja viime päivien tapahtumista.

Käsirautojen käyttö lienee aika yleistä. Tuossa alueemme pääkadulla keskellä päivää poliisi laittoi rautoihin jotakuta miestä. Ja pari päivää sen jälkeen aika lähellä taloamme taas joku sai raudat käsiinsä. Sitten yhtenä päivänä erään talon pihassa oli kuusi poliisiautoa, mikä äkkiseltään näytti poikkeukselliselta. Toisaalta, täällä on yksi poliisi per auto, joten aina kun on pienikin hässäkkä, poliisiautoja on paljon paikalla.

Korkokenkäjuoksija kättelee saapastelevaa poliisia.

Korkokenkäjuoksulla kerättiin rahaa jonkin syövän vastaiseen taisteluun. Saimme kutsun ystävämme luo seuraamaan tapahtumaa, sillä korkokenkäilijät juoksivat aivan talon läheltä. Idean oli noin viitisen vuotta sitten saanut eräs kenkäkaupan omistaja, jonka täti oli sairastunut syöpään. Nyt tapahtuma on viihdyttävä tapa levittää tietoa taudista ja kerätä lahjoituksia. Ystävämme tarjosi meksikolaista ruokaa. Lihapata muistutti hieman karjalanpaistia.

Isänpäivää vietimme viime sunnuntaina. Päiväkodissa lapset eivät olleet askarrelleet mitään isille, joten hyvä aamupala, lounas ja suklainen kakku saivat riittää tällä kertaa. Tässä alla on kakkuresepti kaakaopaketin kyljestä suomennettuna ja hieman sovellettuna.

Fudge Brownies elikäs suklaahurmaus

3/4 kuppia tummaa kaakojauhetta
1 1/2 kuppia sihdattuja jauhoja
1 1/2 kuppia fariinisokeria (pehmeää)
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 isoa munaa
3/4 kuppia sulatettua voita
1 tl vanilliinisokeria (niin ei tarvitse säätää vaniljatiivistemakujen kanssa)
1 kuppi rikottuja pähkinöitä (tai saksilla leikattuja paloja maapähkinävoilla maustetusta myslipatukasta suklaamurujen kera)

Kuumenna uuni 180 (tai 200) asteeseen. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja vatkaa hyvin. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan n. 23 - 25 cm vuokaan. Kaada seos siihen. (Jos ei meinaa valua, lisää hieman rasvaa tai munaa.) Paista uunissa n. 20 min tai kunnes näyttää muuten hyvältä. Anna hieman jäähtyä. (Jos kuitenkin käytin neliskanttista vuokaa, voit nyt paloitella kakun.) Levitä päälle vaniljajäätelöä ja koristele mustikoilla. Saa soveltaa. Nam.

Pojat kävivät katolisessa koulussa tasotestissä, mikä näytti sujuvan ihan hyvin. Vain parissa kohtaa he tarvitsivat minulta käännösapua, kun piti näyttää, onko kuvan ovi auki vai kiinni ja onko kuvan lasi tyhjä, täynnä tai puolillaan ja sellaista. He kävivät heittämässä palloja ja hyppimässä yhdellä jalalla, sillä aikaa kun täyttelin kyselylomakkeita. Miten usein lapsesi laittaa tavaran paikoilleen pyydettäessä? Lähes aina, joskus, harvoin tai ei koskaan, ei ole pyydetty. Rasti ruutuun: pikku A joskus, iso A lähes aina. Ei ollut sellaista vaihtoehtoa kuin kiristettäessä. Miten usein lapsesi läikyttää juomaa kaataessaan sitä lasiin? Kumpikaan harvoin tai ei koskaan. Ja niin edelleen. Täytin lomakkeet puolessa tunnissa. Nyt odotellaan tuloksia.

P.S. Viikonloppuna kirjoittelen juhannuksen vietosta! Vietämme sitä lauantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti