perjantai 13. kesäkuuta 2014

Amerikkalaisresepteillä herkkuateria

Oletko maistanut taivaallisen makuista pekaanipähkinäpiirakkaa, entä mausteista meksikolais-amerikkalaista kanakeittoa? Ota tästä reseptit ja pari muuta ylläriä talteen. Ja ei muuta kuin hellan ääreen. Ohjeet alkavat alkuruuasta, mutta pääruoka vie eniten aikaa, joten siitä kannattaa aloittaa.

Taateli-pekonirullat


Poista tuoreista taateleista kivet ja kierrä pekoniviipaleet ympärille. Paista leivinpaperin päällä sopiviksi 200-asteisessa uunissa. Ole tarkkana, etteivät pala. Valitse samalla sopiva, roteva punaviini.

Meksikolainen kanakeitto


6 annosta
Valmistusaika 10 min ja keittoaika 3 tuntia

500 g luutonta, nahatonta kananrintaa kuutioina
2 tl rypsiöljyä
1/2 kuppia vettä
Sopivasti vähäsuolaista taco-mausteseosta    1 can (32 ounces) V8 juice
N. 4 dl:n purkki salsaa
Melkein saman verran mustia papuja huuhdottuna ja valutettuna
2,5 dl pakastemaissia
6 rkl vähärasvaista cheddar-juustoa
6 rkl vähärasvaista hapankermaa
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna

Ruskista kana kevyesti, lisää vesi ja taco ja keitä ilman kantta, kunnes kana mukavasti mausteessa. Laita muut ainekset paitsi juusto, kerma ja korianteri joukkoon ja keitä hiljalleen pari, kolme tuntia. Tarjoa juuston, kerman ja korianterin kanssa. Oheen cornbread.

Maissileipäkakku (cornbread)


9 annosta

1/2 kuppia voita
2/3 kuppia valkoista sokeria
2 munaa
1 kuppia piimää
1/2 tl leivinsoodaa
1 kuppi maissijauhoja
1 kuppi jauhoja
1/2 tl suolaa
(Jalapenoja)

Voitele 20 sentin vuoka voilla. Sulata voi suuressa pannussa. Ota levyltä ja lisää sokeri. Nopeasti lisää munat ja sekoita hyvin. Yhdistä piimä ja sooda ja lisää pannulle. Lisää jauhot ja suola ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Paista reilu puoli tuntia 175 asteessa. Kokeile tikulla, jääkö taikinaa kiinni.

Huom. taikinan joukkoon voi silputa mietoa jalapenoa, jos haluaa.

Vanhanaikainen pekaanipiirakka


8 annosta

Taikina
1 1/4 kuppia jauhoja
113 g kylmää suolatonta voita paloina
1/4 tl suolaa
3 - 5 tl kylmää vettä

Nypi voi, taikina ja suola yhteen. Lisää kylmää vettä lusikka kerrallaan. Vaivaa taikina. Jäähdytä kelmulla peitettynä tunti jääkaapissa.

Täyte
85 g suolatonta voita
1 1/4 kuppia (ruskeaa tai) fariinisokeria
3/4 kuppia (maissi)siirappia
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl raastettua appelsiinin kuorta
1/4 tl suolaa
3 isoa munaa
2 kuppia pekaanipähkinänpuolikkaita (n. 200 g)

Kauli taikina pyöreään (n. 23 cm) vuokaan sopivaksi. Rypyttele reunat kivasti. Pistele pohjaa kevyesti haarukalla. Jäähdytä vielä puoli tuntia, tai pidä pakkasessa 10 min.

Sulata pannulla voi ja lisää fariinisokeri, kunnes juoksevaa. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon siirappi, vanilliini, appelsiini ja suola. Vatkaa munat kevyesti kulhossa ja lisää sitten seokseen. Laita pähkinät taikinakuoren päälle ja kaada seos päälle. Paista 180 asteessa kunnes hyytynyt, 50 min - tunti. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista.

Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Let peace be on the Earth and at our table!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti